fbpx

Waarom voor Obesity Centre kiezen?

By januari 7, 2020Algemeen
Team van Obesity Centre Brussels | Obesity Centre Brussels

Er is veel informatie. Heel veel informatie. Tijd om ervoor te zorgen dat je de bomen nog door het bos ziet. Hieronder leggen we je nog eens heel helder uit waarom je het best voor Obesity Centre kiest. De voordelen van onze aanpak en ons team in een beknopt overzicht dus.

Waarom een obesitaskliniek?

Veel kans dat je al tig diëten hebt geprobeerd op eigen houtje met wisselend succes. Meestal zijn die diëten moeilijk vol te houden, veel te weinig gepersonaliseerd en is het effect van korte duur. Je verliest dan misschien wel enkele kilo’s maar die sluipen er nadien gewoon terug bij.

Daarom is het beter om je door professionelen te laten begeleiden. Het gaat immers om je gezondheid, je eigen geluk en welbevinden en je sociale leven. Daar ga je niet licht over, toch? Dan kan je nog kiezen voor bijvoorbeeld een diëtiste maar in onze opinie mis je dan enkele luiken van wat ons stokpaardje is: een multidisciplinaire aanpak. Want dat is onze grootste troef.

Waarom ONZE obesitaskliniek?

Zoals gezegd: de multidisciplinaire aanpak. Een moeilijk woord om te zeggen dat we jouw obesitas behandelen op verschillende manieren. In plaats van bijvoorbeeld eenzijdig in te zetten op betere voedingsgewoonten komen er andere specialisten aankloppen.

  • een psychiater of klinisch psycholoog
  • een diëtist
  • een internist (gewoonlijk endocrinoloog)
  • een chirurg

We pakken obesitas aan via een combinatie van gedragstherapie, een aangepast dieet en medische behandelingen. Voor ernstige gevallen van obesitas kan daar ook chirurgie bijkomen.
Het multidisciplinair team pleegt regelmatig overleg en wisselt cruciale informatie over patiënten uit, zodat een coherente aanpak van het probleem gegarandeerd is.

Ons team

Muriel Vandergucht

De gedragstherapeute:
Elke patiënt krijgt individuele psychologische begeleiding, volledig aangepast aan zijn of haar persoonlijke situatie. Omdat er verschillende soorten obesitas bestaan, stellen we eerst het profiel van de patiënt op en brengen we de voorgeschiedenis in kaart.

De diëtiste: Danielle Moens
De diëtist maakt van elke patiënt een persoonlijk profiel op. Het eetgedrag wordt in kaart gebracht en de patiënt krijgt zowel voor als na een eventuele chirurgische ingreep gepersonaliseerd voedingsadvies. We voorzien opvolging van zeer nabij in functie van de behoeften. Het doel is om gezond af te slanken en om correcte voedingswaarden na te streven.

Medische behandelingen door collega’s
In sommige situaties heeft obesitas een onderliggende medische oorzaak. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een hormonale ziekte, een stoornis van het groeihormoon of een schildklierziekte. Het is dan belangrijk om eerst die onderliggende oorzaak aan te pakken, alvorens andere behandelingen op te starten.

De obesitaschirurg Dr. Nijs | Obesity Centre Brussels
Bij ernstige gevallen van obesitas kan een chirurgische ingreep noodzakelijk zijn. Obesitaschirurgie vermindert het overgewicht door in te spelen op de energiebalans van de patiënt. Mogelijke chirurgische ingrepen zijn onder meer de gastric bypass, gastric sleeve en de gastric banding of aanpasbare maagring. Wij stellen de patiënt altijd een ingreep voor die in zijn of haar geval de grootste kans op succes biedt.

Neem zeker eens vrijblijvend contact op met ons team om al jouw vragen te stellen. Zo ben je verzekerd van een op maat gemaakt antwoord.