Bereikbaarheid vanuit Nederland

Het St-Michiel Europaziekenhuis ligt vlakbij het Jubelpark in het hartje van Brussel en valt dan ook vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Wie met de wagen komt, vertrekt het best tijdig rekening houdend met de verkeersdrukte in en rond Brussel.

Ligging


Met de wagen

Vanuit Breda: neem de A16/E19 of de A58/E19 richting in Antwerpen. Zodra u in België komt, wordt dit de E19. Voorbij Antwerpen volgt u de E19 richting Brussel. Bij het knooppunt Machelen neemt u de E40 richting Brussel tot de afrit richting Centrum/Centre. Vervolg uw weg op de N23 in Schaarbeek. Sla linksaf naar de Leonardo Da Vincistraat, en sla opnieuw linksaf om op de Leonardo Da Vincistraat te blijven. Sla rechtsaf naar de Kortenberglaan. De Linthoutstraat is de tweede straat aan uw rechterkant.

Vanuit regio Maastricht of verder: neem de A2/E25 richting Luik. Zodra u in België komt, wordt dit de E25. Bij het knooppunt Cheratte volgt u de borden E40/E42/E25 richting Ring/Namur/Luxembourg/Bruxelles/Anvers/E313 en vervolgt u uw weg op de E40/E42. Volg de borden Bruxelles/Louvain op de E40 tot u in Schaarbeek de afrit richting Centrum/Centre naar de N23 kunt nemen. Vervolg uw weg op de N23. Sla linksaf naar de Leonardo Da Vincistraat, en sla opnieuw linksaf om op de Leonardo Da Vincistraat te blijven. Sla rechtsaf naar de Kortenberglaan. De Linthoutstraat is de tweede straat aan uw rechterkant.

Vanuit regio Eindhoven: neem de A67 richting Antwerpen. Zodra u in België komt, wordt dit de E34. Neem op de E34 de afrit E19 richting Brussel/Mechelen. Bij het knooppunt Machelen neemt u de E40 richting Brussel tot de afrit richting Centrum/Centre. Vervolg uw weg op de N23 in Schaarbeek. Sla linksaf naar de Leonardo Da Vincistraat, en sla opnieuw linksaf om op de Leonardo Da Vincistraat te blijven. Sla rechtsaf naar de Kortenberglaan. De Linthoutstraat is de tweede straat aan uw rechterkant

U kunt parkeren bij BePark op het adres Linthoutstraat 126.

Met de trein

Plan uw reis naar het station Brussel-Centraal. Als u met de Thalys komt, moet u overstappen in het station Brussel-Zuid. Vanaf Brussel-Centraal kunt u metrolijn 1 (Stokkel) of 5 (Hermann-Debroux) tot halte Merode nemen.

Neem de uitgang naar de Tongerenstraat. Aan de rotonde neemt u de tweede afslag naar de Linthoutstraat.

Meer informatie over treinverkeer in België? Bezoek de website van de NMBS.

Met het vliegtuig

U kunt het St-Michiels Europaziekenhuis ook vrij vlot bereiken vanaf de luchthaven Brussels Airport. Elke twintig minuten kunt u buslijn 12 Brussels City tot halte Diamant nemen. Van daaruit loopt u een stuk terug naar de Auguste Reyerslaan. Sla rechtsaf naar de Vergotesquare. De tweede straat aan uw rechterkant is de Vergotestraat. Sla linksaf op de Linthoutstraat.

Opgelet: de busdienst wordt geleverd door de Franstalige vervoersmaatschappij MIVB.

Overnachten in de buurt

Gezien de centrale ligging van het St-Michiel ziekenhuis, vindt u in de buurt heel wat overnachtingsmogelijkheden.

Best Western Plus Park Hotel Brussels op IJzerlaan 21

Diamant Suites Brussels EU op Auguste Reyerslaan 136

Hotel Derby op Tervurenlaan 24