Ons team

Yannick Nijs Team | Obesity Centre Brussels

Het Obesity Centre Brussels is een behandelingscentrum voor obesitas dat beschikt over een multidisciplinair team van gezondheidsexperts. Allen hebben ze een ruime ervaring en maken ze er een erezaak van om u bij te staan met kwaliteitsvolle informatie, u de best mogelijke medische zorgen te verstrekken en van zeer nabij op te volgen. Het doel? U een behandeling voorstellen die volledig is aangepast aan uw noden.

Aan het hoofd van het Obesity Centre Brussels staat Dr Yannick Nijs. Zijn team bestaat onder meer uit psychologe Muriel Vandergucht en diëtiste en voedingsdeskundige Dr. Danielle Moens. Ontdek hun profiel.

Wie is wie?

Dr. Yannick Nijs
Arts / Chirurg

Dr Yannick Nijs is algemeen en abdominaal chirurg, gespecialiseerd in obesitaschirurgie. Hij is een alumnus van de Katholieke Universiteit Leuven. Dr Nijs staat aan het hoofd van het Obesity Center Brussels en is actief op de campus Sint-Michiel van de Europa Ziekenhuizen in Etterbeek. Hij is de auteur van talrijke wetenschappelijke artikels en neemt regelmatig deel aan internationale congressen.

Muriel Vandergucht
Psychologe

Muriel Vandergucht is psychologe. Haar privépraktijk bevindt zich in Brussel, in de buurt van Montgomery. Ze is opgeleid om als therapeute volwassenen te begeleiden tijdens individuele sessies. Daarnaast geeft ze aan kleine groepen therapeutische workshops, onder meer over omgaan met stress, angsten, boulimie en zwaarlijvigheid en het bijsturen van het zelfbeeld. Muriel heeft zich gespecialiseerd in problemen die bij een verstoord eetgedrag en een negatief zelfbeeld komen kijken.

Dr. Danielle Moens
Diëtiste en voedingsdeskundige

  • Diploma geneeskunde, chirurgie en verloskunde, 1989, onderscheiding
  • Diploma klinische voedingsleer aan de universiteit van Rijsel II, 2001, grote onderscheiding
  • Interuniversitair certificaat niet-chirurgische esthetische geneeskunde, 2004
  • Diploma klinische en biologische sportvoeding aan de farmaceutische universiteit van Grenoble, 2018, grote onderscheiding
  • Verantwoordelijke van de cel voedingsleer van de Société Scientifique belge de Médecine Générale (SSMG)
  • Spreker voor de Belgische Vereniging Esthetische Geneeskunde
  • Spreker voor de Société Scientifique belge de Médecine Générale (SSMG)

Ivelise
Verpleegkundige

Als verpleegkundige op de campus Sint-Michiel is Ivelise verantwoordelijk voor de obesitaspatiënten op de dag van hun opname. Ze ontvangt hen bij aankomst in het ziekenhuis, helpt met hun dossier, legt hun het verloop van de ingreep uit en staat hen na de operatie bij met alle nodige zorgen.

Praktische informatie

Wilt u weten wat u mag verwachten? In dit artikel leest u alles over het verloop van het intakegesprek en hoe we vandaaruit verder gaan.

Raadplegingen

Wilt u op consultatie komen bij het medisch personeel van het Obesity Centre Brussels? Aarzel niet om telefonisch contact op te nemen met het medisch centrum Oasis op het nummer +32 26 14 37 20 of om online een afspraak te reserveren.

De algemene raadplegingen met Dr Nijs, de dieetbegeleiding en de consultaties bij de psychologe vinden plaats in het medisch centrum Oasis:

Medisch Centrum Oasis
Servaas Hoedemaekerssquare 15
1140 Evere
België

  Dokter Nijs Diëtiste  Psychologe
Maandag 13u – 19u
Woensdag  13u – 18u
Donderdag 10u – 13u
Vrijdag  8u – 13u
Zaterdag  10u – 12u 9u – 12u

 

Chirurgische ingrepen

De chirurgische ingrepen vinden plaats op de campus Sint-Michiel van de Europa Ziekenhuizen:

Europa Ziekenhuizen – campus Sint-Michiel
Linthoutstraat 150*
1040 Etterbeek
België

Een afspraak annuleren

Opgelet: als u een afspraak wenst te wijzigen, verplaatsen of annuleren, gelieve ons dan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Doet u dit niet ten laatste 24 uur voor de voorziene afspraak, dan zullen wij € 15 administratiekosten in rekening brengen. Mist u een afspraak zonder annulering, dan betaalt u de volledige consultatie. Bedankt voor uw begrip.

Ga de strijd aan met obesitas

Ons team luistert naar u en bepaalt een multidisciplinaire aanpak op basis van uw situatie.
Wilt u de eerste stap zetten naar een nieuwe versie van uzelf? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

Maak uw afspraak