fbpx

Waarom aankloppen bij een obesitaskliniek?

By juni 28, 2022Algemeen
Het verplegend team van Obesity Centre Brussels

Veel mensen in België (en ver daarbuiten) kampen met obesitas. We merken dat de stap naar professionele hulp soms groot is. Het kan de eerste stap zijn naar herstel en een gezond leven. Lijd je aan obesitas? Dan kan een obesitaskliniek zoals de onze je helpen. Er circuleert veel informatie over overgewicht, obesitas en diëten. Zoveel informatie dat je begint te duizelen. Tijd om ervoor te zorgen dat je de bomen nog door het bos ziet. Hieronder leggen we je nog eens heel helder uit waarom je het best voor Obesity Centre Brussels kiest. Onze aanpak, ons team en de voordelen van een gespecialiseerde obesitaskliniek in een beknopt overzicht dus.

Waarom kiezen voor een obesitaskliniek?

Veel kans dat je al menig diëten hebt geprobeerd op eigen houtje met wisselend succes. De ene keer vlogen de kilo’s eraf, de andere keer was het een lange lijdensweg waar je vooral een teleurgesteld gevoel aan overhield. Doorgaans zijn die diëten moeilijk vol te houden, veel te weinig gepersonaliseerd en is het effect van korte duur. Je verliest dan wel enkele kilo’s, maar die sluipen er nadien gewoon terug bij. In het slechtste geval komen er zelfs meer kilo’s bij dan dat je verloor door je dieet. Herkenbaar? Je bent niet de enige die dit fenomeen aan den lijve heeft ondervonden. Jojoën is een natuurlijk effect van ons lichaam als reactie op een (crash)dieet.

Daarom is het beter om je door professionelen te laten begeleiden. Het gaat immers om je gezondheid, je eigen geluk, je welbevinden en je sociale leven. Daar ga je niet licht over, toch? Dan kan je nog kiezen voor bijvoorbeeld een diëtiste, maar in onze opinie mis je dan enkele luiken en ga je beter voor een multidisciplinaire aanpak. En dat is onze grootste troef.

Waarom onze obesitaskliniek?

Zoals gezegd: de multidisciplinaire aanpak. Een moeilijk woord om te zeggen dat we jouw obesitas behandelen op verschillende manieren. In plaats van bijvoorbeeld eenzijdig in te zetten op betere voedingsgewoonten komen er ook andere specialisten aankloppen.

  • een psychiater of klinisch psycholoog
  • een diëtist
  • een internist (gewoonlijk endocrinoloog)
  • een chirurg

We pakken obesitas aan via een combinatie van gedragstherapie, een aangepast dieet en medische behandelingen. Voor ernstige gevallen van obesitas kan daar ook chirurgie bijkomen.

Het multidisciplinair team pleegt regelmatig overleg en wisselt cruciale informatie over patiënten uit, zodat een coherente aanpak van het probleem gegarandeerd is.

Ontmoet ons team!

Een multidisciplinaire aanpak vraagt om een multidisciplinair team. Ons team bestaat uit chirurgen, gedragspsychologen, diëtisten en verpleegkundigen. Daarnaast werken we ook nauw samen met kinesitherapeuten. Een gevarieerd team dat klaar staat om je zo goed mogelijk te begeleiden naar een gezonder leven.

Dr. Yannick Nijs, obesitaschirurg bij Obesity Centre Brussels

Dr. Yannick Nijs

Arts en obesitaschirurg bij Obesity Centre Brussels

Bij ernstige gevallen van obesitas kan een chirurgische ingreep noodzakelijk zijn. Obesitaschirurgie vermindert het overgewicht door in te spelen op de energiebalans van de patiënt. Mogelijke chirurgische ingrepen zijn onder meer de gastric bypass, gastric sleeve en de gastric banding of aanpasbare maagring. Wij stellen de patiënt altijd een ingreep voor die in zijn of haar geval de grootste kans op succes biedt.

Muriel Vandergucht, psycholoog en gedragstherapeute bij Obesity Centre Brussels

 

Muriel Vandergucht

Psycholoog en gedragstherapeute bij Obesity Centre Brussels

Elke patiënt krijgt individuele psychologische begeleiding, volledig aangepast aan zijn of haar persoonlijke situatie. Omdat er verschillende soorten obesitas bestaan, stellen we eerst het profiel van de patiënt op en brengen we de voorgeschiedenis in kaart.

Je hoeft obesitas niet alleen aan te pakken. Met behulp van een goed steunnetwerk kan je bergen verzetten.

Dr. Danielle Moens, diëtist en voedingsdeskundige bij Obesity Centre Brussels

Dr. Danielle Moens

Diëtiste en voedingsdeskundige bij Obesity Centre Brussels

Onze diëtist maakt van elke patiënt een persoonlijk profiel op. Het eetgedrag wordt in kaart gebracht en de patiënt krijgt zowel voor als na een eventuele chirurgische ingreep gepersonaliseerd voedingsadvies. We voorzien opvolging van zeer nabij in functie van de behoeften. Het doel is om gezond af te slanken en om correcte voedingswaarden na te streven. Een professionele begeleiding levert doorgaans een beter resultaat op.

 

 

Verpleegster

Ivelise

Verpleegster bij Obesity Centre Brussels

Ivelise is één van onze vaste waarden en jouw steun en toeverlaat tijdens het gehele proces. Ze draait al een hele tijd mee in ons team en weten als geen ander hoe ze jou het best kan helpen. Samen met de rest van het team zorgt ze ervoor dat je niets te kort komt en volledig klaar bent voor de ingreep. Na een ingreep word je eerst naar een ontwaakzaal gebracht. Zodra je terug bent op je kamer komt Ivelise of één van de collega’s je parameters opnemen zoals je bloeddruk en je hartslag. We houden je goed in de gaten.

 

Onze rots in de branding

Verplegend team

Ons verplegend team staat dag en nacht voor je klaar. Ze ontvangen je bij je aankomst in onze obesitaskliniek en helpen met je dossier. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om één van hen aan te spreken. Ze helpen je met veel plezier verder. Voor en na de operatie zijn ze jouw aanspreekpunt.

Het verplegend team van Obesity Centre Brussels Een intakegesprek bij Obesity Centre Brussels

Bij Obesity Centre Brussels hanteren we geen standaard formule om obesitas te bestrijden. Alles hangt af van je persoonlijke situatie. Daarom hechten we zoveel belang aan het intakegesprek.

Stap 1: contact opnemen

De eerste – en waarschijnlijk moeilijkste – stap. Drempelvrees is helemaal niet nodig: dr. Yannick Nijs staat met zijn hele team klaar voor een vrijblijvend gesprek. Boek telefonisch, per mail of via het formulier een afspraak en maak kennis met het team. De eerste vragen — die je ongetwijfeld hebt — kan je alvast eens stellen; zo weet je waar je mogelijk aan begint.

Stap 2: diagnose

Tijd voor actie. Nu begint het op-en-top professionele team van Obesity Centre Brussels aan hun vakwerk. Het eerste werk bestaat er uit om te weten met wie ze te maken hebben. Door metingen, wegingen en een gedrags- en voedingsanalyse stelt het multidisciplinaire team jouw profiel op. Dat is van groot belang omdat er zo een coherent en efficiënt plan van aanpak kan opgesteld worden.

Stap 3: multidisciplinaire benadering

Samen bekijken we welke oplossing het best bij jou past. Ons volledige team draagt z’n steentje bij met slechts één doel: jou een mooi, blijvend resultaat te bieden.

Stap 4: bekijk alle opties

Elke patiënt heeft zijn persoonlijk verhaal en moet dus in samenspraak met ons team de beste optie weten te kiezen. Gastric bypass, gastric sleeve, gastric banding of een aanpasbare maagring? Met alle nodige informatie maken ze in overleg de keuze die voor jouw persoonlijke casus de grootste kans op succes biedt. Na deze vier stappen voor de intake, volgt de resultaatgerichte behandeling op langere termijn.

Meer informatie of persoonlijk advies over obesitas en onze obesitaskliniek

Meer informatie over een obesitasbehandeling

Wil je meer weten over obesitas, onze behandelingen, ons team of onze werking? Heb je een andere vraag of bezorgdheid. Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag vrijblijvend verder.

Maak hier jouw afspraak.

Deze artikels zullen je misschien ook interesseren