fbpx
Illustratie van de verschillende BMI-schalen

Wat zegt BMI over je gezondheid?

By | Gezondheid

Het BMI is al jaren één van de meest gekende tools om iemands gewicht en gezondheid te beoordelen. Maar is dat wel terecht? Is het BMI daadwerkelijk een goede indicatie van jouw gezondheid of zijn er betere manieren? In dit artikel gaan we er dieper op in.  

Read More

Een detoxkuur met verschillende kleurrijke sapjes

Is een detoxkuur veilig en gezond om gewicht te verliezen?

By | Gezondheid

To detox or not to detox. Soms lijkt het wel of je Instagram wordt overspoeld door detoxkuren, sapjes, shakes en vitaminesupplementen. Allemaal beloven ze hetzelfde: een gezonder leven en in veel gevallen ook aanzienlijk gewichtsverlies. Maar wat is er nu juist van aan? Is een detoxkuur een goed idee? Is het gezond en veilig? “Een gezonde geest in een gezond lichaam”, maar moeten we daarvoor detoxen? Dat is de vraag. 

Read More

4 vrouwen strijden voor body positivity

Van body shaming naar body positivity: 9 tips

By | Gezondheid

Body shaming komt vaker voor dan we denken. Helaas maken heel wat mensen het persoonlijk mee, misschien ervaarde je het zelf al. Dan weet je maar al te goed het effect dat het kan hebben. Weg met body shaming en op naar body positivity met gezondheid en zelfliefde voorop. We geven je alvast enkele tips waarmee je zelf aan de slag kan gaan.  

Read More

Perdre du poids avec Ozempic

Afvallen met Ozempic: goed idee of toch maar beter niet?

By | Gezondheid

Ozempic is alomtegenwoordig. In de krant verschijnt artikel na artikel en ook tijdens het Journaal of via onze social media is het onderwerp niet weg te denken. Waarom is het zo populair en is Ozempic een oplossing voor gewichtsverlies? In dit artikel bespreken we wat het is, de voor- en nadelen. Want voor je naar de apotheker rent, is het belangrijk om te weten waaraan je je mag verwachten.   

Read More

https://www.messletters.nl/symbols/

Full body work-out voor beginners

By | Gezondheid

Ben je geen fervente sporter, maar wil je toch wat meer bewegen? Je hoeft niet iedere dag uren te zweten in de fitness. Want laat ons eerlijk zijn, dergelijke voornemens zijn maar zelden blijvertjes. Gelukkig is er ook nog zoiets als een full body work-out. Ideaal voor wie wil beginnen sporten en/of gewicht wil verliezen. We helpen je alvast op weg.

Read More

Illustratie van man die snurkt

Snurken door overgewicht, kan dat? 

By | Gezondheid

Zaag je regelmatig bomen door tijdens je slaap? Of is het je partner die de hele nacht voor trompet speelt? Of snurkte je jezelf al eens wakker? Echt aangenaam is het toch niet. Wanneer je regelmatig snurkt kan dat een impact hebben op je slaapkwaliteit. En soms zelfs op je relatie. In deze blog beantwoorden we de vraag: “Is er link tussen snurken en overgewicht?”  

Read More

Samen sporten met je gewichtsverlies-buddy 

4 redenen om te kiezen voor een gewichtsverlies-buddy

By | Gezondheid

Waarom zou je alleen gaan sporten als het ook met een vriend(in) kan? Waarom zou je helemaal alleen proberen om te vermageren als het ook kan met een gewichtsverlies-buddy? Er zijn heel wat redenen waarom zo’n buddy voor jou een welgekomen hulp kan zijn. Niet helemaal overtuigd? Blijf toch maar verder lezen, want het kan jou echt helpen.  

Read More

Een vrouw heeft honger 

Heb jij altijd honger? Dit zijn 7 verschillende soorten honger

By | Gezondheid

Heb jij het gevoel alsof je op haast ieder uur van de dag iets zou kunnen eten? Lijkt je honger nooit echt volledig gestild of ervaar je een dergelijk gevoel eerder met periodes? Het zal je misschien verbazen, maar je bent echt niet alleen. Honger komt en gaat. Bovendien bestaan er verschillende soorten honger. We sommen 7 vaak voorkomende types honger voor je op. Maar eerst… wat is honger nu juist?  

Read More

Vrouw kijkt twijfelend in de koelkast 

Intuïtief eten: de 10 principes

By | Gezondheid

Crashdiëten zijn geen wonderdiëten. Een verandering in je levensstijl is moeilijk vol te houden op lange termijn wanneer de aanpassingen te ingrijpend zijn. Ondertussen weerklinkt “intuïtief eten” steeds luider in onze maatschappij. En de anti-dieetbeweging wint alsmaar meer terrein. Hoog tijd om meer te weten te komen over intuïtief eten en wat het concreet inhoudt.  

Read More