fbpx
Vrouw is aan het sporten.

Meer bewegen doe je met onze 5 tips

By | Algemeen

Bewegen is gezond, maar dat wist je waarschijnlijk al. En toch bewegen we met z’n allen te weinig. Maar liefst 1 op 3 Belgen beweegt onvoldoende. Dat toont onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan. Volgens dat onderzoek zouden we minstens 150 minuten per week matig intensief en 75 minuten hoog intensief moeten bewegen. Maar die criteria haalt 1 op 3 volwassenen in ons land dus niet. We helpen je graag op weg en geven je enkele handige tips om meer te bewegen en zo overgewicht en obesitas te vermijden! Blijf dus zeker lezen.

Read More

Een vrouw verlangt naar een donut.

Wat zijn cravings en hoe ga je ermee om?

By | Gezondheid

Het overkomt iedereen wel eens, een plots verlangen om te snacken. Die zak chips, een pak van je favoriete koeken in de kast, zoute nootjes… ze zijn toch zo verleidelijk. Hoog tijd om het fenomeen “cravings” grondig onder de loep te nemen. Wij geven het antwoord op de meestgestelde vragen.

Read More

De 5 meestgestelde vragen over een maagband

By | Behandeling

Een maagband, ook wel een maagring of gastric banding genoemd, is een veel voorkomende chirurgische ingreep tegen obesitas. Het is één van de behandelingen die de voedselinname beperkt. De maag wordt beperkt door een elastische ring. Er wordt een kleine “voormaag” gecreëerd waardoor je je sneller voldaan voelt. Je zal bijgevolg minder eten, waardoor je afslankt. Deze restrictieve behandeling heeft al meermaals zijn nut bewezen en is bovendien omkeerbaar.

Read More

Zwaarlijvigheid is een strijd, geen keuze

By | Algemeen, Behandeling

Er heerst een enorm taboe op overgewicht en al zeker op zwaarlijvigheid. Het is een maatschappelijk fenomeen waarbij men vaak denkt dat het gaat om een eigen keuze of luiheid. Wij weten echter beter. Zwaarlijvigheid is een strijd die niet te onderschatten valt. Maar liefst 28% van de Belgische volwassen bevolking vecht tegen obesitas. Ook bij kinderen komt zwaarlijvigheid steeds vaker voor. De laatste cijfers liegen er niet om: ongeveer 8% van de Belgische kinderen lijdt aan obesitas.

Read More