Dr. Yannick Nijs
Obesitas chirurgie
St-Michiel Europaziekenhuis
Linthoutstraat 150, 1040 Brussel
+32 470 588 537
+32 2 614 37 20
Crashdiëten zijn geen wonderdiëten. Een verandering in je levensstijl is moeilijk vol te houden op lange termijn wanneer de aanpassingen te ingrijpend zijn. Ondertussen weerklinkt “intuïtief eten” steeds luider in onze maatschappij. En de anti-dieetbeweging wint alsmaar meer terrein. Hoog tijd om meer te weten te komen over intuïtief eten en wat het concreet inhoudt.
Vecht je tegen de kilo’s en lijken al je inspanningen tevergeefs? Je bent lang niet alleen. Heel veel mensen weten exact hoe je je voelt. Je overgewicht geeft je misschien het gevoel alsof het een onverbiddelijk feit is. Toch is de realiteit anders. Ook wanneer dieet na dieet je in de steek liet of zelfs nog verder van huis bracht (lees: jojo-effect), zijn je kansen niet verkeken. Chirurgische ingrepen kunnen helpen, ook daar waar menig dieet niet het gewenste resultaat opleverde.
We hoorden allemaal wel al eens over een maagverkleining, -omleiding of maagband. Het zijn de meest uitgevoerde ingrepen binnen de obesitaschirurgie. Maar er bestaan ook varianten. In dit artikel verdiepen we ons verder in de virtuele maagband. Je krijgt een antwoord op volgende vragen:
Bewegen is gezond, maar dat wist je waarschijnlijk al. En toch bewegen we met z’n allen te weinig. Maar liefst 1 op 3 Belgen beweegt onvoldoende. Dat toont onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan. Volgens dat onderzoek zouden we minstens 150 minuten per week matig intensief en 75 minuten hoog intensief moeten bewegen. Maar die criteria haalt 1 op 3 volwassenen in ons land dus niet. We helpen je graag op weg en geven je enkele handige tips om meer te bewegen en zo overgewicht en obesitas te vermijden! Blijf dus zeker lezen.