fbpx
vier vrouwen met een ander lichaamstype

Summer body: de impact op je mentaal welzijn

By | Algemeen

“Hoe krijg je zo snel mogelijk een summer body?”, “5 tips voor een summer body”… Het is weer die tijd van het jaar: de dagen worden langer, de eerste lentezon liet zich zien en de zomer is in aantocht. Elk jaar opnieuw brengt het hetzelfde fenomeen op til: de summer body. Overal zien we advertenties, misschien hoorde je er één van je vrienden er al over praten en magazines staan vol met de perfecte “summer body’s”. In dit artikel gaan we dieper in op summer body’s en de effecten op ons mentaal welzijn.

Read More

Gezonde en ongezonde snacks

Gezonde snacks: tips en tricks voor voedzame tussendoortjes

By | Algemeen, Gezondheid

Gezond eten is essentieel voor een gebalanceerde levensstijl. Gelukkig betekent dat niet dat je een streng dieet moet volgen. Gezonde snacks passen namelijk in een evenwichtig eetpatroon. Of het nu zomer of winter is, er zijn altijd smakelijke en voedzame opties om van te genieten. In deze blog delen we enkele tips en tricks voor het vinden van gezonde snacks en tussendoortjes, perfect voor elk seizoen.

Read More

maaltijdshake met blauwe bessen en banaan

7 meestgestelde vragen over maaltijdshakes

By | Algemeen, Behandeling

Maaltijdshakes worden de laatste jaren steeds populairder. Enerzijds dankzij de gretigheid waarmee drukbezette individuen de maaltijdvervangers heel graag zien komen. Anderzijds door mensen die worstelen met hun gewicht en willen vermageren. Advertenties op Facebook, een ruim assortiment in de supermarkt, volumekorting op maaltijdshakes bij webshops zoals bol.com, ze slaan er ons mee rond de oren. In dit artikel gaan we dieper in op de 10 meestgestelde vragen over maaltijdshakes.

Read More

olijfolie gieten over bakplaat met kleurrijke groenten

Mediterraan dieet: is de mediterrane keuken echt zo gezond?

By | Algemeen, Gezondheid

Spaanse tapas, Franse kazen, Italiaanse pizza’s en Griekse Souvlaki… We zouden haast vergeten dat de mediterrane keuken in zijn essentie eigenlijk heel gezond is. Laat je vooral niet afschrikken door de term ‘dieet’, want eigenlijk slaat het meer op een manier van koken. Geen calorieën of punten tellen, maar een aanpassing in levensstijl. Wat houdt een mediterraan dieet eigenlijk in, wat zijn de belangrijkste voordelen en hoe helpt het tegen overgewicht? Je komt het allemaal te weten in dit artikel.

Read More

Vrouw met obesitas zit bij een arts

Rybelsus vs Ozempic: is Rybelsus een nieuw wondermiddel om af te vallen?

By | Behandeling

In de zoektocht naar effectieve methodes voor gewichtsverlies gaat na Ozempic, nu ook Rybelsus met de aandacht lopen. Nog niet zo lang geleden stonden de kranten er vol van: de veelbelovende wonderpil waardoor de kilo’s er afvliegen. Of zo leek het toch als je de meeste krantenkoppen mocht geloven. Dit roept natuurlijk vragen op. Wat is het? Hoe werkt het? Kan je echt afvallen met Rybelsus? En wat als je het vergelijkt met Ozempic? In dit artikel nemen we Rybelsus onder de loep.

Read More

Femme en surpoids chez le médecin

Is een maagballon een geschikt alternatief voor de maagring?

By | Behandeling, Algemeen, Gezondheid

De behandeling van obesitas staat al lang niet meer in zijn kinderschoenen. Een multidisciplinaire aanpak op maat van de patiënt heeft zijn nut al oneindig keer bewezen. Indien nodig, wordt deze aanpak aangevuld met een chirurgische ingrepen zoals een maagring. Sommige mensen vinden een chirurgische ingreep een stap te ver en laten daarom een maagballon plaatsen. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van een maagballon en of het een degelijk alternatief is voor een maagring. Benieuwd? Blijf dan zeker lezen.  
Read More