fbpx
Vrouw kijkt twijfelend in de koelkast 

Intuïtief eten: de 10 principes

By | Gezondheid

Crashdiëten zijn geen wonderdiëten. Een verandering in je levensstijl is moeilijk vol te houden op lange termijn wanneer de aanpassingen te ingrijpend zijn. Ondertussen weerklinkt “intuïtief eten” steeds luider in onze maatschappij. En de anti-dieetbeweging wint alsmaar meer terrein. Hoog tijd om meer te weten te komen over intuïtief eten en wat het concreet inhoudt.  

Read More

Virtuele maagband vs klassieke maagband: de belangrijkste verschillen

Virtuele maagband vs klassieke maagband: de belangrijkste verschillen

By | Behandeling

Vecht je tegen de kilo’s en lijken al je inspanningen tevergeefs? Je bent lang niet alleen. Heel veel mensen weten exact hoe je je voelt. Je overgewicht geeft je misschien het gevoel alsof het een onverbiddelijk feit is. Toch is de realiteit anders. Ook wanneer dieet na dieet je in de steek liet of zelfs nog verder van huis bracht (lees: jojo-effect), zijn je kansen niet verkeken. Chirurgische ingrepen kunnen helpen, ook daar waar menig dieet niet het gewenste resultaat opleverde.  

We hoorden allemaal wel al eens over een maagverkleining, -omleiding of maagband. Het zijn de meest uitgevoerde ingrepen binnen de obesitaschirurgie. Maar er bestaan ook varianten. In dit artikel verdiepen we ons verder in de virtuele maagband. Je krijgt een antwoord op volgende vragen:  

  • Wat is een virtuele maagband?  
  • Wat is het verschil met een klassieke maagband?  

Read More

Vrouw is aan het sporten.

Meer bewegen doe je met onze 5 tips

By | Algemeen

Bewegen is gezond, maar dat wist je waarschijnlijk al. En toch bewegen we met z’n allen te weinig. Maar liefst 1 op 3 Belgen beweegt onvoldoende. Dat toont onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan. Volgens dat onderzoek zouden we minstens 150 minuten per week matig intensief en 75 minuten hoog intensief moeten bewegen. Maar die criteria haalt 1 op 3 volwassenen in ons land dus niet. We helpen je graag op weg en geven je enkele handige tips om meer te bewegen en zo overgewicht en obesitas te vermijden! Blijf dus zeker lezen.

Read More

Een vrouw verlangt naar een donut.

Wat zijn cravings en hoe ga je ermee om?

By | Gezondheid

Het overkomt iedereen wel eens, een plots verlangen om te snacken. Die zak chips, een pak van je favoriete koeken in de kast, zoute nootjes… ze zijn toch zo verleidelijk. Hoog tijd om het fenomeen “cravings” grondig onder de loep te nemen. Wij geven het antwoord op de meestgestelde vragen.

Read More