Potentiële resultaten

Om het medisch risico van overgewicht te verlagen, moet de ingreep minstens 10 % overgewichtsverlies opleveren. Om esthetische redenen wil de patiënt doorgaans 50 % van het overgewicht verliezen. Hoe snel de patiënt dat bereikt, hangt af van een aantal factoren.

Factoren van invloed op gewichtsverlies

Het gewichtsverlies na de ingreep hangt af van verschillende factoren, met name:

Uit klinische studies blijkt dat de meeste patiënten na de ingreep snel gewicht verliezen en dit gewichtsverlies ook behouden. Patiënten met een initieel hoog BMI hebben de neiging om meer gewicht te verliezen. Patiënten met een initieel lager BMI zullen evenwel een groter percentage van hun overgewicht verliezen en hun ideale lichaamsgewicht beter kunnen benaderen.

Patiënten met suikerziekte (diabetes type 2) hebben de neiging om een lager gewichtsverlies te vertonen dan de patiënten zonder suikerziekte. Uit verscheidene studies blijkt dat chirurgie een efficiënte manier is om de gezondheidsproblemen als gevolg van obesitas te verbeteren en onder controle te houden. Zo vertoonden vele patiënten met suikerziekte, ondanks een lager gewichtsverlies, een uitstekende verbetering van hun suikerziekte, zodat ze naderhand weinig of geen nood meer hadden aan hun medicatie.

Vraag na de ingreep aangepaste dieetrichtlijnen aan de behandelende arts en/of voedingsdeskundige.

Méér dan gewichtsverlies

De resultaten van obesitasbehandeling kunnen spectaculair zijn. Maar afslanken is nog maar het begin. Deze video’s laten zien op welke manieren uw levenskwaliteit nog meer kan verbeteren. Wist u bijvoorbeeld dat gewichtsverlies een positieve invloed heeft op aandoeningen als astma, slaapapneu en depressie?

Dr. Yannick Nijs contact | Obesity Centre Brussels

Dr. Yannick Nijs
Colorectale chirurg

St-Michiel Europaziekenhuis
Linthoutstraat 150, 1040 Brussel

+32 470 588 537
+32 2 614 37 20

Contacteer onsMaak een afspraak

Ga de strijd aan met obesitas

Ons team luistert naar u en bepaalt een multidisciplinaire aanpak op basis van uw situatie.
Wilt u de eerste stap zetten naar een nieuwe versie van uzelf? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

Maak uw afspraak