fbpx

De 5 meest gestelde vragen aan Obesity Centre

By december 23, 2019Algemeen
FAQ

Dat je voor je aan obesitasheelkunde begint een pak vragen hebt, is logisch. De meeste vragen hebben we op onze website dan ook handig opgelijst op een FAQ-pagina waar je ook nieuwe vragen kunt toevoegen. Die worden dan binnen de kortste keren beantwoord. Wat je alvast niet meer hoeft toe te voegen zijn deze vijf vaak gestelde vragen.

Vraag 1: Heb ik obesitas?

Om te weten of je overgewicht, obesitas of morbide obesitas hebt zijn er twee eenvoudige methodes: BMI en middelomtrek. Hoe je die zelf bepaalt kan je hier terugvinden. Het is natuurlijk altijd veiliger om de diagnose door een arts te laten vaststellen, die dan meteen met het gepaste advies klaarstaat voor de verdere opvolging.

Vraag 2: Is een operatie nodig?

Voor we denken aan een ingreep zoals gastric bypass, gastric sleeve of gastic banding maken we een medisch profiel op met ons multidisciplinair team. Op basis van de informatie van elk facet van ons team bekijken we de beste opties, waar de kans op succes het grootst is. Overdacht te werk gaan; dat is de basis.

Vraag 3: Welk resultaat kan ik verwachten van een ingreep?

De resultaten van een obesitasbehandeling kunnen spectaculair zijn. Vooral de malabsorptieve en gecombineerde procedures leiden tot snel en groot gewichtsverlies in vergelijking met de zuiver restrictieve procedures. Maar let op: het risico op complicaties en bijwerkingen stijgt hoe meer we het verteringsproces wijzigen. In ieder geval kan je rekenen op een goeie begeleiding doorheen het hele proces, ook na de ingreep.

Vraag 4: Wat bedoelen jullie met multidisciplinaire aanpak?

Het Obesity Centre Brussels is een behandelingscentrum voor obesitas dat beschikt over een multidisciplinair team van gezondheidsexperts. Allen hebben ze een ruime ervaring en maken ze er een erezaak van om u bij te staan met kwaliteitsvolle informatie, u de best mogelijke medische zorgen te verstrekken en van zeer nabij op te volgen.

Onze arts dr. Yannick Nijs wordt bijgestaan door een psychologe, een voedingsdeskundige en een verpleegkundige om te voorzien in alle noden van de patiënt. Deze multidisciplinaire aanpak vergroot de kans op succes aanzienlijk, dat is waarom we resoluut kiezen voor deze visie.

Vraag 5: Aan welke voorwaarden moet ik voldoen voor een ingreep?

Bij gelijk welke ingreep voor obesitasheelkunde (gastric banding, gastric sleeve of gastric bypass) moet je voldoen aan verschillende voorwaarden:

  • Je bent ouder dan 18 jaar.
  • Je hebt een BMI van:
    • meer dan 40;
    • meer dan 35 met andere complicaties zoals diabetes of hart- en vaatziekten;
    • meer dan 35 en een vorige operatie veroorzaakte complicaties of gaf onvoldoende resultaat.
  • Je volgde een jaar lang een aangepast dieet zonder succes.
  • De behandeling wordt voorgeschreven door een multidisciplinair team zoals dat van Obesity Centre.

Neem zeker eens vrijblijvend contact op met ons team om al jouw vragen te stellen. Zo ben je verzekerd van een op maat gemaakt antwoord.