Hoe kiest u de meest geschikte obesitaskliniek?

By juli 5, 2019Algemeen
obesitaskliniek | Obesity Centre Brussels

Kampt u met obesitas en hebt u besloten om er iets aan te doen? Dat is erg verstandig, want zwaarlijvigheid is niet zomaar een levensstijl, maar een echte ziekte die om een correcte behandeling vraagt. De beste resultaten krijgt u als u zich laat begeleiden door een team van professionals in een gespecialiseerde obesitaskliniek.

Obesitas efficiënt behandelen

Weinig mensen slagen erin om op eigen houtje gewicht te verliezen. Wellicht hebt u zelf ook al zonder veel succes een waaier aan verschillende diëten geprobeerd. Misschien valt u wel een paar kilo’s af, maar komen die er daarna even snel terug bij – het befaamde jojo-effect.

Om op de lange termijn goede resultaten te bereiken, biedt een multidisciplinaire aanpak de beste garanties. Dat betekent dat u zich laat begeleiden door een team van gespecialiseerde vakmensen uit verschillende takken van de geneeskunde. Daarvoor kunt u aankloppen in een obesitaskliniek, zoals het Obesity Centre Brussels.

Een multidisciplinaire aanpak

In het Obesity Centre Brussels bestaat het multidisciplinaire team uit:

  • een diëtist
  • een psychiater of klinisch psycholoog
  • een internist (meestal een endocrinoloog)
  • een chirurg

Deze specialisten pakken uw gewichtsprobleem aan via een combinatie van een aangepast dieet, gedragstherapie en medische behandelingen. In ernstige gevallen kan het ook aangewezen zijn om een chirurgische ingreep, zoals een gastric sleeve of een gastric bypass, te ondergaan.

De leden van ons team overleggen regelmatig en wisselen cruciale medische informatie met elkaar uit. Zo garanderen zij u dat uw obesitasprobleem op een coherente manier wordt aangepakt.

Een obesitaskliniek kiezen

Voor de keuze van een geschikte obesitaskliniek gaat u uiteraard niet over één nacht ijs. Tenslotte staat er veel op het spel: uw gezondheid en voor een deel ook uw geluk en uw sociaal leven. Cruciaal is dat u een beroep doet op mensen met ervaring, die oor hebben naar uw problemen en die zich honderd procent voor u inzetten.

Kiest u voor het Obesity Centre Brussels, dan komt u in elk geval terecht in een op-en-top professioneel team dat al heel wat patiënten succesvol geholpen heeft. U wordt persoonlijk begeleid, krijgt een behandeling op maat van uw situatie en kunt voor vragen altijd bij ons terecht.

Wilt u graag meer informatie over onze manier van werken? Neem gerust contact met ons op!