fbpx

Intake bij Obesity Centre: stap voor stap uitgelegd

By oktober 17, 2019Algemeen
Intake

Kamp je met zwaarlijvigheid of obesitas? Heb je zelf al vastgesteld dat je BMI over de grens van 30 zit? Op dat moment is zelfs een streng dieet vaak niet voldoende en is er professionele begeleiding nodig. De eerste stap heb je zelf al gezet: erkennen dat zwaarlijvigheid een te grote impact heeft op je leven. Wat de volgende stappen bij intake zijn eens je actie onderneemt, lees je hier.

STAP 1: Contact

De eerste stap is voor veel mensen vaak de moeilijkste. Drempelvrees is natuurlijk niet nodig: dr. Yannick Nijs staat met zijn hele team klaar voor een vrijblijvend gesprek. Boek telefonisch, per mail of via het inschrijfformulier een afspraak en maak kennis met het team. De eerste vragen — die je ongetwijfeld hebt — kan je alvast eens stellen; zo weet je waar je mogelijk aan begint.

STAP 2: Diagnose

Tijd voor actie. Nu begint het op-en-top professionele team van Obesity Centre aan hun vakwerk. Het eerste werk bestaat er uit om te weten waarmee ze te maken hebben. Door metingen, wegingen, gedrags- en voedingsanalyse stelt het multidisciplinaire team jouw profiel op. Dat is van groot belang omdat er zo een coherente en efficiënte plan van aanpak kan opgesteld worden.

STAP 3: Multidisciplinaire benadering

Het stokpaardje van het obesitascentrum omdat het dé manier is om mooie, blijvende resultaten te halen:

  • Een gedragstherapeute gaat na wat jouw valkuilen en sterktes zijn, beoordeelt jouw motivatie en richt de blik op een positieve toekomst.
  • Onze diëtiste onderzoekt jouw eetgedrag en stelt op basis van alle informatie een uiterst persoonlijk voedingsschema samen.
  • Tijd voor een medische check-up: hormonale ziektes, problemen met de schildklier en andere zaken worden uitgesloten of aangepakt.
  • Pas bij nood komt er een chirurgische ingreep. Lukt gezond afslanken niet met de hulp van de andere pijlers, dan bekijkt Obesity Centre jouw opties.

STAP 4: Bekijk alle opties

Elke patiënt heeft zijn persoonlijk verhaal en moet dus in samenspraak met ons team de beste optie weten te kiezen. Gastric bypass, gastric sleeve, gastric banding of een aanpasbare maagring? Met alle nodige informatie maken ze in overleg de keuze die voor jouw persoonlijke casus de grootste kans op succes biedt. Na deze vier stappen voor de intake, volgt de resultaatgerichte behandeling op langere termijn.