Obesity Centre Brussels organiseert rondetafelgesprek over de preventie en behandeling van obesitas

By januari 9, 2019Algemeen
Team Obesity Centre Brussels | Obesity Centre Brussels

In de samenleving van vandaag is obesitas een groeiend probleem dat ernstige gevolgen met zich meebrengt. Een adequate preventie en behandeling van deze ziekte is dan ook van cruciaal belang. Tijdens een rondetafelgesprek met verschillende experts wil het Obesity Centre Brussels aankaarten hoe de obesitasproblematiek vandaag en in de toekomst het best wordt aangepakt.

Een gezondheidsprobleem met grote gevolgen

Wist u dat wereldwijd ruim 700 miljoen mensen, onder wie 108 miljoen kinderen, te kampen hebben met obesitas? Dit almaar groeiende probleem stelt onze maatschappij dan ook voor een aantal belangrijke uitdagingen. Uiteraard moeten we nadenken over de meest efficiënte vorm van preventie en behandeling van de ziekte, maar daarnaast worden we ook geconfronteerd met de socio-economische impact en de gevolgen voor de volksgezondheid.

De sleutel tot succes: een multidisciplinaire benadering

Wat de behandeling van obesitas betreft, pleit het Obesity Centre Brussels voor een multidisciplinaire aanpak. Daarbij krijgen patiënten persoonlijke begeleiding van een professioneel team dat bestaat uit verschillende specialisten zoals een klinisch psycholoog, een diëtist, een chirurg, een endocrinoloog, etc.

De combinatie van een aangepast dieet, verschillende therapieën, medische behandelingen en eventueel chirurgie heeft als doel om bij de patiënt een blijvende gedragsverandering teweeg te brengen. Zo kan hij of zij een aanzienlijk gewichtsverlies realiseren én behouden.

Momenteel wordt deze aanpak nog niet algemeen toegepast, waardoor sommige patiënten na verloop van tijd in hun oude gewoontes hervallen en opnieuw te kampen krijgen met zwaarlijvigheid.

Rondetafelgesprek op woensdag 9 januari 2019

Wilt u kennismaken met de multidisciplinaire aanpak van obesitas? Of bent u benieuwd naar de visie van diverse experts, onder wie minister van Volksgezondheid Maggie De Block, op de aanpak en preventie van deze ziekte? Dan nodigt het Obesity Centre Brussels u graag uit op haar openingsavond met rondetafelgesprek op woensdag 9 januari 2019 vanaf 17.45 u in Autoworld, aan het Jubelpark in Brussel. Dit feestelijke event is gratis voor elke geïnteresseerde, al moet u zich wel vooraf inschrijven.

Ontdek meer over het rondetafelgesprek van het Obesity Centre Brussels. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Europaziekenhuizen.